Duurzame kinderkleding

Bij All Gems shop je duurzame kinderkleding. Eerlijke kleding gemaakt van biologisch katoen. Bekijk het aanbod van biologische en milieuvriendelijke kindermode bij All Gems.

Kies ecologisch verantwoorde kinderkleding

Duurzaamheid heeft de afgelopen jaren steeds meer voeten aan de grond gekregen. Als individu kun je daardoor ook makkelijker je steentje bijdragen. Koop minder, bewuster, biologisch en/of gerecycled. Zo help jij de wereld een beetje beter te maken. En alle beetjes helpen! 

Duurzaamheid met keurmerk

Onze collecties maken wij van GOTS biologische stoffen, het hoogst haalbare keurmerk voor biologisch textiel. Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. GOTS gaat uit van 100% biologische grondstof en kleding en textiel met dit keurmerk moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. 
Biokatoen, biologische katoen voor kinderkleding
Door de hele keten - van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie - ziet GOTS erop toe dat leveranciers voldoen aan de strenge standaard voor biologisch textiel.
Het keurmerk voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken. De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Dat gaat om zaken als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving. Fair trade dus. De grondstof - de katoen van het katoenplantje - komt uit verschillende landen en werelddelen: Turkije, Afrika, Zuid-Amerika, Pakistan en Centraal Amerika. Deze grondstoffen worden verwerkt tot stoffen die All Gems inkoopt bij stofproducenten en -leveranciers in Europa. Daarvan maakt All Gems haar unieke collecties.

LOKALE AMBACHT

Onze kleding wordt in Nederland gemaakt, zodat we de lokale Nederlandse ambacht kunnen stimuleren en behouden. Bovendien houden we onze footprint op aarde zo beperkt omdat de naaiateliers net als ons in Twente gevestigd zijn. 
Meer weten over de naaiateliers waarmee wij samenwerken? Stuur eenvoudig een mail naar info@allgems.nl als je hierover meer wilt weten. 

VERPAKKING

Jouw pakket ontvang je in een ECF kartonnen verpakking en je kleding verpakken wij in vloeipapier. We proberen de verpakking zo plat mogelijk te houden, zodat er minder lucht vervoerd wordt. Dat heeft als voordeel dat een bezorger meer pakketjes in een bestelling kan vervoeren, en onnodige ritjes zo bespaard blijven. Sinds september 2020 zijn wij aangesloten bij FMiH, fashion made in Holland. FMiH streeft waarden naar die geheel overeenkomen met de onze. FMiH:
  • stimuleert productie in Nederland
  • helpt de ecologische footprint te beperkten door korte productielijnen
  • eerlijke lonen en eerlijke in- en verkoopprijzen
  • respect voor de maker en behoud van het ambacht