Duurzaamheid

All Gems kiest bewust voor duurzaamheid. Onze collecties worden zorgvuldig samengesteld uit biologische stoffen die GOTS gecertificeerd zijn, omdat GOTS het hoogst haalbare keurmerk is voor biologisch textiel. 
 

GOTS

 Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. GOTS gaat uit van 100% biologische grondstof en kleding en textiel met dit keurmerk moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Het percentage staat vermeld in het etiket. 
Biokatoen, biologische katoen voor kinderkleding
Door de hele keten - van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie - ziet GOTS erop toe dat leveranciers voldoen aan de strenge standaard voor biologisch textiel.
Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken.
De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Dat gaat om zaken als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving. Fair trade dus. De grondstof - de katoen van het katoenplantje - komt uit verschillende landen en werelddelen: Turkije,  Zuid-Amerika, Pakistan en Centraal Amerika. Deze grondstoffen worden verwerkt tot stoffen. Daarvan maakt All Gems haar collecties. Onze stoffen kopen wij in bij verschillende leveranciers in Europa die het GOTS keurmerk voeren.  
 

PRODUCTIE

De productie van de collecties van All Gems in Nederland. In kleinschalige en professionele ateliers en door onszelf. We beperken daarmee onnodige uitstoot door transport. Door onze bewuste keuze voor productie in eigen land, houden we onze footprint op aarde beperkt. 

LOKALE AMBACHT

De confectie-industrie van veel kledingmerken is in Europa is op dit moment vooral in de lage loonlanden. Bij All Gems vinden wij het belangrijk dat wij onze lokale Nederlandse ambacht juist blijven behouden. De afgelopen decennia is deze ambacht lang niet meer vanzelfsprekend. Daarom vinden wij het extra belangrijk om onze productie in Nederland te houden. 
All Gems is als bedrijf niet GOTS gecertificeerd. Gezien wij kort op het productieproces zitten en de naaisters persoonlijk kennen, zijn wij er zeker van dat ook vanaf het moment dat wij de GOTS stoffen ontvangen, de productie in Nederland verloopt volgens de GOTS standaarden. 

Fashion made in Holland

Sinds september 2020 zijn wij aangesloten bij FMiH, fashion made in Holland. FMiH streeft waarden naar die geheel overeenkomen met de onze. FMiH:
  • stimuleert productie in Nederland
  • helpt de ecologische footprint te beperkten door korte productielijnen
  • eerlijke lonen en eerlijke in- en verkoopprijzen
  • respect voor de maker en behoud van het ambacht
 

 

VERPAKKING

Je kunt van ons verwachten dat ook de verpakking onze aandacht heeft. Wij gebruiken alleen vloeipapier om jouw kledingstuk te beschermen en kartonnen verpakkingen om jouw kleding te verzenden. We proberen de verpakking zo plat mogelijk te houden, zodat minder lucht vervoerd wordt. Dat heeft weer als voordeel dat een bezorger meer pakketjes in een bestelling kan vervoeren, en onnodige ritjes zo bespaard blijven. Minder milieubelastend dus.